Tips voor het verkopen van je huis; waar moet je op letten?

Het verkopen van een woning is waarschijnlijk niet iets dat je jaarlijks doet. Toch is het een belangrijke stap wanneer je wilt verhuizen naar je volgende woning of appartement. Er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden, zeker wanneer je de verkoop zelf in goede banen wilt leiden. Om het je makkelijker te maken, geven we je hier vijf tips zodat je direct weet waar je op moet letten en hoe je de verkoop zelf zo goed mogelijk kunt laten verlopen.

Een goede brochure bespoedigt de verkoop

Om je woning binnen korte tijd te kunnen verkopen tegen de juiste prijs, moet je ervoor zorgen dat potentiële kopers jouw woning zien. Daar heb je een goede brochure voor nodig. Je kunt hierbij denken aan goede foto’s van de woning en de tuin, maar ook aan de juiste gegevens en een goede beschrijving. Ben je hier zelf geen ster in, dan kun je een woningfotograaf en professioneel schrijver inschakelen. Met een goede brochure verkoopt je huis aanzienlijk makkelijker omdat je de interesse wekt bij meer potentiële kopers. Uiteindelijk resulteert dit ook in een hogere verkoopprijs.

Onderhandelen is een vak apart

‘Een makelaar verkoopt zijn eigen woning nooit.’ Bij het verkopen van een woning komt emotie kijken. Die emoties maken onderhandelen over de prijs en opleverdatum af en toe bijzonder vervelend. Zeker wanneer mensen een lager bod doen omdat zij tal van gebreken gevonden hebben die ze haarfijn aan je uit willen leggen. Blijf nuchter tijdens de onderhandelingen wanneer je dit zelf wilt doen. Je kunt ervoor kiezen om een verkoopmakelaar in te schakelen voor dit gedeelte van het verkooptraject; zij weten doorgaans makkelijk meer geld te vangen voor je woning.

Met of zonder makelaar?

Over makelaars gesproken; heb je al overwogen om een makelaar in te schakelen om je woning te laten verkopen? Een goede makelaar kan letterlijk alle facetten van het verkooptraject van je overnemen, inclusief het opstellen van een goede brochure, het opstellen van een vraagprijs, het regelen van de bezichtigingen en het klaarmaken van het verkoopcontract plus alle juridische punten die hierbij komen kijken.
Makelaars kosten geld; in de meeste gevallen vragen zij een bepaald courtage. Aangezien dit een percentage van de verkoopprijs is, zijn zij gebaat bij een zo hoog mogelijke prijs voor je woning. Een prettig idee, want zo verdient de makelaar zichzelf (grotendeels) terug.

Een neutrale inrichting van de woning

Om de aandacht te trekken van zoveel mogelijk potentiële kopers, is een neutrale inrichting belangrijk. Geen felle kleuren, niet een huis vol bloemen of schilderijen op elke plek van de muur. Probeer de woning zo neutraal mogelijk te houden, met een interieur dat eigenlijk iedereen wel aan zou kunnen spreken. Hoewel kopers doorgaans altijd een woning kaal kopen, is de eerste indruk van groot belang. Ziet een potentiële koper een neutraal ingerichte woning, dan ziet deze vaak veel sneller wat er van de woning gemaakt kan worden.

Achterstallig onderhoud wegwerken is een must

Als laatste tip willen we je vooral aanraden om achterstallig onderhoud weg te werken. Die deurklink die losgekomen is, die lamp boven het fornuis die het niet meer doet en het laminaat in de hal dat vervangen moet worden. Het zijn kleine klusjes die niet veel geld kosten, maar die er wel voor zorgen dat jouw woning er een stuk aantrekkelijker uitziet. Dit maakt de woning interessanter voor mensen die op zoek zijn naar een woning én het zorgt ervoor dat de prijs hoger uitvalt omdat de woning direct betrokken kan worden zonder dat de nieuwe eigenaar met een gereedschapskist rond moet gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.