Keuze voor een roeitrainer

Na een tijdje gezocht te hebben naar een fitnessapparaat voor thuis heb ik de keuze gemaakt voor een roeitrainer. Dit omdat ik hier mee mijn hele lichaam kan trainen. Naast dat ik op de roeitrainer mijn spieren train pak ik ook nog eens conditietraining mee. De roeimachine is dus een heel veelzijdig apparaat. Voor iemand die het lastig vindt om aan het sporten te gaan en dus al helemaal geen zin heeft om naast cardio ook nog eens krachttraining te doen, zoals ik. Is dit apparaat heel fijn. Er zijn natuurlijk ook een boel andere apparaten die je hier voor kan gebruiken. Maar bijvoorbeeld een hometrainer of spinning fiets zijn toch vooral gericht op je conditie en niet op kracht, los van je benen.

Gebruik van de trainer

De roeitrainer gebruik ik op verschillende manieren. Sowieso een keer per week om aan mijn conditie te werken. Die is na mijn coronabesmetting niet meer wat het geweest is. Gelukkig kan ik de roeitrainer op verschillende standen afstemmen en zo heb ik het rustig kunnen opbouwen. Naast de duurtrainingen waarbij ik vooral lang roei op lage intensiteit doe ik ook intervallen. Beide werken erg goed voor mijn conditie.
Doordat je continu een trekbeweging maakt met je armen en je met je benen afzet train je dus ook je spieren op die manier.

Voordelen van de roeitrainer

Persoonlijk vind ik het dus zoals eerder genoemd heel fijn dat ik door enkel op de roeitrainer te stappen een aantal keer per week, aan mijn algehele fitheid kan werken. Ik heb hier maar een enkel apparaat voor hoeven te kopen, dit scheelt in de kosten. Ook hoef ik er niet zo veel ruimte voor vrij te maken. Het roeien blijft leuk doordat je veel verschillende workouts kan doen op het apparaat. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaalde afstand te roeien. Dit varieert van een korte afstand zoals een of twee kilometer, maar ook langere afstanden tot wel 10 kilometer. Dan zie je op een klein beeldscherm voor je hoe ver je bent, dit geeft voor mij de motivatie om de work out af te maken. Ook kun je met dit inzicht op een goede manier je inspanning doseren. Naast een afstand kiezen kun je er ook voor kiezen om een timer aan te zetten. Dan ga je gewoon een bepaalde tijd roeien. Dit gebruik ik altijd voor de duurtrainingen, al zou je dit ook goed kunnen gebruiken voor intervallen. Naast deze twee functies is er ook nog een wat minder serieuze functie waarbij je een soort spelletjes kan doen. Wel erg leuk als je even niet zo’n zin hebt om te trainen maar toch nog een beetje wil bewegen.

Oordeel

Mijn oordeel is dat de roeitrainer een ideaal apparaat is als je niet de ruimte hebt voor verschillende apparaten maar toch thuis binnen wil kunnen trainen. Dit omdat hij veelzijdig in te zetten is en je met het apparaat bij elke workout je hele lichaam traint. Doordat je via het beeldscherm verschillende workouts in kan stellen blijft het apparaat voor mij heel leuk. Of ik op de lange termijn te weinig afwisseling heb weet ik nog niet. Tot nu toe vind ik het een super apparaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.