Gellak verwijderen van nagels

Gellak is lastig van je nagels te verwijderen. Je kunt natuurlijk naar een nagelsalon om dit te laten doen. Doe je het liever zelf, dan vind je hier de beste methodes om zelf je nagellak te verwijderen.

Eerst vijlen

Gellak is een nagellak die op natuurlijke nagels en op acryl- en gelnagels aangebracht kan worden. De laag is dikker dan bij gewone nagellak en het blijft langer mooi. Helaas zorgen deze eigenschappen er ook voor dat het moeilijker te verwijderen is. Welk product je ook gebruikt, het zal beter werken als je eerst de lak licht vijlt. Hierdoor kunnen de producten die je gebruikt makkelijker door de gellak heen dringen.

Aceton

Aceton zit in veel nagellakremovers en is het meest gebruikte middel voor het verwijderen van gellak. Pure aceton werkt het beste, maar je kunt ook nagellakremover met aceton gebruiken. Om de aceton goed zijn werk te laten doen, heeft het wel wat inwerktijd nodig.

Aceton laten inwerken

De snelste en makkelijkste manier is om een een wattenschijfje met aceton te besprenkelen en deze om je nagel te vouwen. Je kunt het vastzetten door er aluminiumfolie omheen te wikkelen. De aceton werkt nog beter in onder invloed van warmte. Als je een paar latex handschoenen aantrekt, zal de aceton nog beter intrekken en laat de gellak eerder los. Behandel je je teennagels, trek er dan nog een paar sokken overheen zodat de aluminiumfolie goed blijft zitten.

Heb je geen zin om je vingers in watjes en aluminiumfolie te wikkelen, dan zijn er speciale nagellak remover clips verkrijgbaar. Deze breng je over je nagels aan. Ze passen niet over je vingers als je wattenschijfjes gebruikt. Gebruik in plaats daarvan dunne katoenen doekjes met aceton over je nagels.

Een alternatief waarbij je geen clips of aluminiumfolie nodig hebt, is een badje van aceton. Week je nagels simpelweg in een bakje met aceton tot de gellak begint los te laten. Er moet ruim een centimeter aan aceton in het bakje zitten om je nagels er goed in te kunnen weken. Zorg ervoor dat de aceton zo min mogelijk in contact komt met je huid.

Gellak verwijderen

Als het goed is gaan de gelnagels of de lak na ongeveer tien tot twintig minuten los zitten en kun je ze voorzichtig verwijderen. Controleer eerst een nagel voordat je alles eraf haalt. Gaat de gellak er nog niet af, dan laat je het nog iets langer inweken. Je verwijdert de gellak na de inweektijd het makkelijkst met een bokkenpootje. Daarmee duw je de nagels of de lak voorzichtig van je vingers. Heb je geen bokkenpootje, dan kun je dit ook met de achterkant van een theelepeltje doen.

Was je handen na het verwijderen van de gellak met water en zeep om alle restjes aceton te verwijderen. Soms zie je na het weken met aceton een krijtachtige, witte stof op je nagels of vingers. Dit is een residu van aceton. Je kunt dit er gewoon met water en zeep af wassen.

Afwasmiddel en zout

Heb je geen aceton of nagellakremover in huis, dan kun je de gellak ook proberen te verwijderen met warm water en afwasmiddel. Maak in een bakje een badje met warm water en afwasmiddel en voeg een theelepel zout toe. Hierin laat je je handen ongeveer twintig minuten weken tot je merkt dat de lak los begint te komen.

Tot slot

Het verwijderen van gellak droogt je handen en je nagels behoorlijk uit. Het kan dus geen kwaad om ze na de behandeling goed te verzorgen met wat olie of vochtinbrengende crème. Vooraf een beetje nagelriemolie aanbrengen op je nagelriemen, helpt ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.