Vastgoed management uitbesteden? Doe het om deze redenen

Onroerend goed is iets zeer kostbaars, dus moet er goed voor worden gezorgd. Er zijn mensen die goed voor hun eigendommen zorgen, maar erkennen dat zij het nog beter zouden kunnen doen en zich realiseren dat details een gespecialiseerd advies vereisen. In deze context besluiten veel eigenaars een beheerder in te huren.

Een property manager is verantwoordelijk voor de lopende exploitatie van eigendommen. Gewoonlijk behandelt deze professional alle administratieve taken, zoals incasso, boekhouding, budgettering en dagelijkse communicatie. Daarnaast kan de vastgoedmanager bijvoorbeeld de eigenaar adviseren, contacten met de bewoners onderhouden en strategische en administratieve bijstand verlenen.

Als je eigenaar bent van een huurpand, kent je de complexiteit van deze administratieve taak. Of je nu huurt voor residentiële of commerciële doeleinden, een vastgoedmanager kan je helpen jouw eigendom te beheren met financiële, juridische en praktische kennis. Daarom zullen wij in dit artikel de belangrijkste voordelen presenteren van het inhuren van deze professional voor het beheer van jouw onroerend goed. Kijk hier eens naar!

Wat zijn de taken van de vastgoedmanager?

De vastgoedmanager is een professional die gespecialiseerd is in de ondersteuning van het vastgoedbeheer. Daarom worden de technische, juridische en financiële aspecten verzorgd door een hooggekwalificeerde en ervaren professional. Een partnerschap met een vastgoedmanager wordt opgebouwd op basis van jouw voorkeuren en behoeften. De regeling kan variëren naar gelang van de grootte van het pand, de doelstellingen en jouw wens om betrokken te zijn bij administratieve taken.

Daarom moet je in een individuele samenwerkingsovereenkomst aandacht besteden aan de afzonderlijke punten waarvoor de vastgoedmanager verantwoordelijk moet zijn. Dit zijn enkele van de meest voorkomende taken die deze beroepsbeoefenaar kan verrichten:

– Opstellen en bijwerken van huurovereenkomsten, inclusief ontruimingsprocedures;
– Het innen en doorgeven van huurbedragen aan de verhuurder;
– Opstellen van jaarrekeningen en documentatie voor audits;
– Communicatie met huurders en dienstverleners;
– Opstelling, planning en follow-up van de begroting, alsmede financieel advies;
– Strategisch advies.

De property manager helpt om de financiële gezondheid van jouw eigendom te verzekeren
Een vastgoedmanager heeft vaak vaardigheden op het gebied van administratie, financiën en recht, wat betekent dat je alle administratieve taken aan hem kunt overlaten terwijl je professioneel advies krijgt en de financiën optimaliseert.

Waarom zou ik werken met een vastgoedmanager?

De meeste mensen kiezen voor een property manager omdat het zekerheid biedt en meer tijd vrijmaakt voor core business. Deze professional beschikt over alle nodige instrumenten om het vastgoedbeheer uit te voeren, alle termijnen te respecteren en volledige steun te bieden aan zowel de verhuurder als de huurder.

Bovendien is er meer rechtszekerheid. Een gespecialiseerde professional kent alle relevante en toepasselijke wetten en regels om de belangen van zijn cliënten te verdedigen.

Een ander voordeel van het inhuren van een vastgoedmanager is de analyse van de contracten. Deze fase roept gewoonlijk twijfels op bij de betrokken partijen, maar er mogen geen fouten in het document staan. Daarom voert de beroepsbeoefenaar een evaluatie uit op basis van de persoonsgegevens van degenen die bij de overeenkomst betrokken zijn. Alle wettelijk vereiste documenten worden verzameld, het contract wordt opgesteld en, indien nodig, wordt het type huurwaarborg gekozen.

Wat moet je overwegen bij het kiezen van een vastgoedmanager?

Wanneer je werkt met een vastgoedmanager, deelt je ook een groot deel van de verantwoordelijkheid voor jouw eigendom. Daarom moet je ook eisen stellen aan een partner, om volledig vertrouwen te hebben in de regeling. Je mag het volgende verwachten:

– Transparantie in rekeningen en andere belangrijke documenten;
– Vaardigheden op het gebied van financiën, boekhouding en recht met betrekking tot vastgoedbeheer;
– Kennis van de complexe wetten en verplichtingen van jouw type onroerend goed.

Het beheer van onroerend goed kan uit één of meer personen bestaan, maar de voorwaarde om aan zijn doel te beantwoorden is dat de verantwoordelijken ter zake kundig zijn en op de hoogte zijn van de geldende wetgeving.

Comments are Disabled