Geroosterd lamsrack met gekruide aardappels uit de oven

Dit heerlijke recept is perfect voor een diner avond met vrienden of familie. Verras je gezelschap met sappig lamsvlees met volle, kruidige smaken! Om je vingers bij af te likken.

Dit recept is voor vier personen en kost ongeveer 1 uur om te maken.

Ingrediënten

Lamsrack met aardappelen

10 vastkokende aardappelen van gemiddelde grote, dit is meestal 1 kilo
Een handvol cherrytomaatjes
Een handvol Kalamata olijven
Olijfolie
Een lamsrack van goede kwaliteit met minimaal 6 botjes
Een paar takjes rozemarijn
6 tenen knoflook

Salsa verde

1 tot 2 tenen knoflook
2 bosjes platte peterselie
Een handvol basilicum
Een handvol munt
Een kleine handvol kappertjes
Een kleine handvol miniaugurken
4 ansjovisfilets
1 eetlepel Dijonmosterd
3 eetlepels rode wijnazijn
8 eetlepels goede kwaliteit olijfolie

Bereiding salsa verde

Stap 1:

Pel de knoflook en pluk de blaadjes van de kruiden. Snij samen met de ansjovis, kappertjes en augurken fijn

Stap 2:

Doe de gesneden ingrediënten in een bakje, voeg daarna de mosterd en wijnazijn toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:

Voeg nu heel langzaam de olijfolie toe, tot je de juiste consistentie hebt. Minder olijfolie zorgt logischerwijs voor een dikkere salsa verde, meer olijfolie zorgt voor een vloeibare salsa verde.

Bereiding lamsrack

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Stap 2:

Was de aardappelen en kook ze daarna met schil in 10 tot 15 minuten gaar in zout water. De aardappelen zijn gaar als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Ondertussen haal je de zaadjes uit de cherrytomaten en indien nodig de pit uit de Kalamata olijven. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af.

Stap 3:

Zet een grote koekenpan op het vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Zorg ervoor dat de pan erg heet is. Als de pan flink heet is, schroei je het lamsrack aan alle kanten tot het vlees goudbruin is. Daarna haal je het vlees uit de pan en leg je het even weg op een bord.

Stap 4:

Stamp de aardappelen één voor één plat met de onderkant van een glas of aardappelstamp. Vervolgens doe je ze in de koekenpan en bak je ze op laag vuur.

Stap 5:

Voeg nu ook de tomaten en olijven aan de koekenpan toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Daarna voeg je de blaadjes rozemarijn en de ongepelde knoflooktenen toe. Doe nog een scheut olijfolie over het geheel en giet alles over in een ovenschaal.

Stap 6:

Plaats het lamsrack bovenop de aardappelen en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Een lamsrack doet er gemiddeld 20 tot 30 minuten over om rosé te worden, afhankelijk van de grootte. Wil je doorbakken vlees? Zet het dan 5 tot 10 minuten langer in de oven.

Stap 7:

Als het lamsrack gaar is haal je het uit de oven en snij je het rack langs de botten in aparte stukken. Serveer het vlees met de knapperige aardappelen en de salsa verde.

Bon appétit!

Comments are Disabled